Успешен сайт – как да го направим?

Изработка на успешен сайт

Какво всъщност представлява един добър уеб сайт? Какво го прави успешен – за да ви намират вашите потенциални клиенти?

 

Създайте сайт с ясна тема.

Посетителите на уебсайта Ви трябва да знаят какво очакват от вас. Помислете за начало, кой е вероятно да посети вашия уеб сайт. Показвате ли например съвети за начинаещи? Или повече идеи за истински експерти във вашата област? Така че опитайте да приведете съдържанието си към целевата си аудитория.Може да  погледнете други подобни сайтове и да видите какво харесвате при тях – без да преписвате заглавия или текстове от тях. Създайте заглавията и текстовете с ваши думи.

Създайте лесна навигация в уеб сайта

Уебсайтовете изглеждат ясни и подредени, когато навигацията обобщава категориите на страницата с един поглед. Малко и добре обмислени бутони от менюто са по-лесни за разбиране от препълнената навигация. Основните бутони е добре да са  на един ред.Чрез ясна навигация в един ред уеб страниците стават приятно изяснени.

Оптимизация за търсачки

SEO е важно – но не е любимата тема на много собственици на уеб сайтове. Подберете правилни ключови фрази и ги внедрете в заглавията на страниците и текстовете без да прекалявате и текста да стане изкуствено незазбираем за читателите.

Запомнящ се домейн

Вашият уеб адрес е вашето „име“ в мрежата. За да превърнете проекта си в свой собствен бранд, запомнящия се домейн е голям плюс. Ако се запомня лесно домейна – ваш доволен клиент  може лесно да го каже на свой познат.

Направете проверка как работи сайта на смартфона ви

Вижте дали сайта  се адаптира към всеки размер на екрана. Дали текстовете се четат лесно с избрания шрифт, дали добре изглеждат картинките и контактната форма..

Качествени снимки

Едва ли нещо създава повече впечатление от добре направените и качествени снимки в сайта ви . Също е добре снимките да са подбрани според вашата тематика.

Логото – вашия бранд

Ефектът от това, че имате собствено лого, често се подценява. Логото е много важна част от „идентичността“ на уебсайта и може да се използва и в социални медии. Поради това препоръчваме да инвестирате малко в лого, което е вашият проект – вашата фигура.

Видни контакти

Покажете ясно  на посетителите си  как могат да се свържат с вас. Нека да има вашия Емайл и/или телефон на явно място в сайта.