Колко струва изработката на уебсайт ?

Колко струва изработката на уебсайт

Когато започнете собствен бизнес, имате много постоянни разходи: офисите, застраховката, техническото оборудване и т.н. От друга страна, разходите за изработка на собствен сайт са по-трудни за планиране. Уеб фирмите рядко предлагат фиксирани цени, защото всеки проект се таксува според конкретния обем страници и изисквания.

Също така различни  са цените и  ако се направи проучване онлайн. Така, че можете да намерите цени за изработка на сайт  от сто до няколкостотин лева – при това без изработка на логото или текущите разходи за домейн и хостинг.

В тази статия показваме колко струва изработката на един сайт в действителност. За начало, това е много по-малко, отколкото повечето хора си мислят …

За повечето сайтове на малки фирми, разходи не са големи – модерен дизайн и няколко страници с най-важната информация, контактна форма, карта на местоположението и евентуално галерия или видео. Това е всичко. Цената ще е около 100-120лв + разходите за домейн и хостинг.

Подобна може да е и цената за създаване на онлайн магазин, ако имате ваш сътрудник или работник в фирмата ви, който да се обучи да работи с админ панела на  сайта и да въвежда всички продукти в вашия интернет магазин.

За по големи фирми със сайт от  няколко десетки страници, няколко езика и допълнителни изисквания цената за изработка на уебсайт може да достигне няколкостотин лева.

И така има много фактори, които оказват влияние върху цената. И всичко трябва да се има предвид.

Добре е Вашите идеи и нужди относно вашия уеб сайт да бъдат записани в писмен вид – за да бъдат предварително изяснени всички ваши изисквания.Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на няколко прости въпроса за проекта на вашия сайт . Въпросите са от дизайна до броя на страниците и желаните функции.

Може да започнете с  по-малък сайт , придобийте основни познания, научете се как да редактирате сайта и да работите с админ панела. И в последствие ще го разширите.